Mou md

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi për evidentimin e rasteve të dhunës në familje

Krijimi i bazës së të dhënave u mbështet nga zyra e UN Women në Kosovë, në kuadër të projektit regjional “Ndryshimi i mendesisë, zbatimi i normave: Eliminimi i dhunës ndaj grave – EVAW“ financuar nga Bashkimi Evropian.

Image %284%29

"Flamura.Online L.L.C" shpall konkurs pune

Flamura.Online L.L.C. shpall konkurs pune për pozitën Agjent i shitjes

Dhuna

Thirrje për buxhet të mjaftueshëm për strehimoret

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore i bën thirrje fuqimisht Kuvendit të Kosovës për plotësimin dhe ndryshimin e Projektbuxhetit për vitin 2019 me qëllim që të sigurohet financim i qëndrueshëm për strehimoret përmes Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, për t’u mundësuar strehimoreve të përmbushin nevojat e të mbijetuarave të dhunës në baza gjinore. Kjo kërkesë është në pajtim me Strategjinë e Kosovës për mbrojtje nga dhuna në familje dhe planin gjegjës të veprimit 2016-2020, përkatësisht garantimin e sigurisë dhe mirëqenies së të mbijetuarave të dhunës në familje dhe të trafikimit me njerëz, duke përfshirë këtu fëmijët, dhe është njëherazi obligim kushtetues, përgjegjësi ligjore dhe politike e institucioneve të Kosovës.

1 194 780x439

Mbahet samiti i romëve të Ballkanit Perëndimor

Organizata ndërkombëtare e të drejtave të njeriut, Civil Rights Defenders njofton se të mërkurën dhe të enjten do të mbahet “Samiti i Romëve të Ballkanit Perëndimor 2018”.

Diabet

Shënohet Dita Botërore e diabetit në Kosovë

14 nëntori është Dita Botërore kundër diabetit, ashtu si nëpër vende të ndryshme të botës edhe në Kosovë po shënohet kjo ditë.

Expo

UN Women me ekspozitë arti sjellë "ngjyrat e shpirtit" të të mbijetuarave

Zyra e UN Women në Kosovë sot ka hapur ekspozitën e artit “Ngjyrat e shpirtit”.

Tetori 660x330

Mamografi falas për gratë gjatë muajit tetor

Me rastin e Tetorit, muajit të vetëdijësimit kundër luftës së kancerit të gjirit, QKUK-ja do të ofrojë kryerjen e mamografisë falas, shkruan Rajoni.info

Gbv media

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore u bën thirrje institucioneve për parandalimin e dhunës ndaj grave

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore dënon vrasjen e kohëve të fundit të një gruaje dhe vajzës së saj në Gjakovë dhe bën thirrje për një reagim më të fuqishëm institucional për të parandaluar dhe për t'iu përgjigjur dhunës me bazë gjinore

Faton fetahu interviw

INTERVISTË: Faton Fetahu, i riu që po ndihmon popullatën kosovare

Në Kosovës operojnë disa organizata joqeveritare të cilat merren me fushën sociale në vend. Ato ndihmojnë financiarisht dhe materialisht në vazhdimësi popullatën nevojtare në Kosovë.

Moti

Moti për ditë e mbetura të kësaj jave

<p>Mbi vendin ton&euml; sot do t&euml; jet&euml; mot me