Qabone

Për të katërtën herë më radhë, grupi letrar “Gjimnazisti” boton përmbledhjen në prozë e poezi “Vrulle Rinore 4”.

Në librin që tanimë ka arritur 4 vëllime, kanë marrë pjesë shumë nxënës krijues nga gjimnazi “Eqrem Çabej” i Vushtrrisë. Përmes këtij botimi atyre po iu ipet shansi të dokumentojnë shkrimet e letrarëve të rinj; qofshin ata prozatorë apo poet.

88175411 523389808579688 6876261414198050816 n

Konstrukti femëror i paraqitur përmes pikturave

Artistja Fjolla Ferati, krahas studimeve në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës, ka arritur që të krijoj një numër të madh të pikturave artistike, shkruan Rajoni.info.

Made

Nikolla, fëmiju që reciton përmendësh 3000 vargje të Fishtës

Një nga fëmijët që spikati mbrëmjen e djeshme në “Piter Pan” ishte Nikolla Prendi.

Fg 728x430

Lirim Gula, shqiptari i parë që kalon Oqeanin Atlantik me varkë

Gjatë dhjetorit një garë e veçantë është zhvilluar në oqeanin Atlantik, ku njëri prej pjesëmarrësve ishte dhe shoku im shqiptar Lirim Gula.

Fb img 1578742743640

Detaji interesant për Mbretin Zog në vitin 1931

Ne fund te janarit 1930 Mbreti Zog i shoqeruar nga ministri i Oborrit Ekrem Libohova, dr.J.Basho dhe shoqeruesit Llesh Topallaj e Allaman Cupi u nis drejt Vjenes per tiu nenshtruar nje mjekimi me rreze X per shkak te problemeve shendetesore te shkaktuara nga stresi dhe abuzimi me duhanin.

Screen 11.51.26 30.12.2019

Pesë të vërtetat e çuditshme rreth Vitit të Ri

Festat e fundvitit sjellin gëzim e hare në familjen e çdokujt. Dhurata, gatime, ngrohtësi familjare është përshkrimi i ditëve të fundit të vitit. Për Vitin e Ri, ekzistojnë disa kuriozitete të cilat mund të shkaktojnë habi në opinionin publik, por janë të vërteta.

Screen 11.59.39 28.12.2019

Kultura publike – edukimi më i rëndësishëm për fëmijë

Fëmijët sot jetojnë në një kohë të presioneve të mëdha psikologjike, kulturore, mediale e shoqërore, prandaj është rritur nevoja që të mendohet një formë më e sofistikuar kulturore e edukimit në arsimin publik.

222dijana 800x445

Trinia Shqiptare

“Të funksionosh në gjendje okupimi, të zhvillosh institucione paralele, ta mbajsh arësimin gjallë, shëndetësinë, të kesh një diasporë që ta mban gjallë frymën, të kesh një situatë të qetë të sigurisë dhe të kesh një popull kaq të disiplinuar që shmang provokimet e policisë serbe është një mrekulli, është një sistem që po funksionon më mirë se në çdo shtetnë tranzicion. Jam i mahnitur dhe kjo mrekulli ka një përgjigjje; Fati i Kosovës është në duart e një Trinie të Fuqishme Patriotike Shqiptare të shkrira në një qëllim të vetëm, Kosova shtet sovran dhe i pavarur …“, thotë ambasadori pas vizitës në Kosovë

Fustan

Punimet tradicionale po vazhdojnë edhe pse nuk ka fitim nga to

Punimet tradicionale duke filluar nga çorapet, plisat, veshjet kombëtare, flamura e shumë të tjera, janë disa prej punë dorës të cilat gratë i punojnë dhe mundohen ta vazhdojnë traditën shqiptare, shkruan Rajoni.info.

Intelktual

Tre intelektualë pranohen në Akademin e Shkencave dhe Arteve

Prof.Dr.Hakif Bajrami,Ph.D,Prof.Mr.sc.Jahja Mustafë Lluka,Prof.Dr.Mixhait Reçi,Ph.D janë tre emrat që janë pranuar në Akademin shqiptare-amerikane të Shkencave dhe Arteve.