Rhode house pezo von ellrichschausen chonci chile architecture dezeen 2364 col 17 1704x852

Rode Huse, proejktuar nga Pezo Von Ellrichshausen, linja unike dhe materiale unike

Studio e kryesuar nga Mauricio Pezo dhe Sofia von Ellrichshausen projektuan Rode House si një komplot të ngritur pranë qytetit Chonchi.

Forma e pazakontë e ndërtesës i ngjan një cilindri që pritet përgjysmë përgjatë diametrit të tij dhe bashkohet me një kon të përmbysur për të krijuar një çati të pjerrët gjatë gjithë rrugës.

"Prania e të gjithë pjesës së lakuar është mjaft asimetrike," thanë arkitektët. "Nga njëra anë ajo qëndron si një strehë e fortë hermetike dhe e fortifikuar, nga ana tjetër duket si një çati e madhe e ngritur pothuajse pa mure mbështetëse."

Një çift i dritareve rrethore drejt pjesës jugore të shtëpisë ndan tavanin e lakuar dhe lejon dritën e diellit të filtrohet në qoshet e zonës së banimit dhe gjumi.

Të gjitha pajisjet e nevojshme, pajisjet e kuzhinës dhe banjot janë inkorporuar në njësi që mbështesin skajet e brendshme të dhomave, gjë që ndihmon në ruajtjen e një estetike minimale./Dezeen/