F49b7778 9b53 4eb3 9fce 69ebda93c7c8

Në mbarë botën janë mbi 20 milionë të infektuar dhe rreth 14 milionë të shëruar nga Covid-19

COVID-19 po vazhdon të paraqet kërcënim serioz për të gjithë botën, duke marrë jetën e shumë njerëzve që nga dhjetori i vitit të kaluar kur u shfaq për herë të parë në Wuhan të Kinës.

 

Sipas World Meters në botë deri tani kanë vdekur 747,305 pacientë, teksa janë infektuar 20,810,774 persona si dhe janë shëruar 13,712,473.

Në këtë listë prijnë ShBA me 169,131 viktima, 5,360,302 të infektuar dhe 2,812,603 pacientë të shëruar.

Vendin e dytë e zë Brazili me 104,263 viktima, 3,170,474 të prekur dhe 2,309,477 të shëruar.

Ndërsa India është në vendin e tretë me 47,149 të vdekur, 2,397,403 persona të infektuar dhe 1,697,640 pacientë të shëruar.

Lista me 14 vendet që kryesojnë me numrin e të prekurëve me Covid: